Inapoi
Urmatorul produs

Exemple despre regine care au condus tara cu viziune sunt destule, insa aceasta regina s-a nascut cu adevarat inaintea epocii ei si a stiut cum sa faca din aceasta un avantaj pentru tara ei.

Profund credincioasa, Regina Isabela a Castiliei nu a vrut sa se casatoreasca cu verisorul ei de al doilea, Ferdinand, pana nu a primit dezlegare de la papa. Impreuna au pus bazele unificarii Spaniei.

Este probabil unul dintre rarele cazuri in care sotii au avut puteri egale, stabilite pe baza unui contract prenuptial. De-a lungul domniei lor, s-au sustinut reciproc, conform devizei Tanto monta, monta tanto, Isabel como Fernando („Au aceeasi valoare Isabela si Ferdinand”). Ei au ramas in memorie in special prin faptul ca l-au sponsorizat pe Cristofor Columb, in calatoria lui spre Indii. Iar descoperirea lui Columb i-a permis Spaniei sa devina prima putere mondiala din epoca moderna.

Vorbele Isabelei adresate lui Columb sunt adesea citate: “Pluteste drept inainte si daca pamantul pe care-l cauti nu exista inca, fii sigur ca Dumnezeu il va crea intr-adins pentru a-ti rasplati indrazneala.”

Pentru "indrazneala", credinta si viziunea ei, am dedicat acest colier Reginei Isabela a Castiliei.

 

 

Materiale folosite: Pandantiv: Peste 650 margele de sticla si plastic, element central metalic, piele ecologica crem pentru spatele bijuteriei. Cercei: peste 100 de margele din sticla si elemente centrale din plastic.

Dimensiuni: lungime pandantiv – 13 cm, latime pandantiv – 6,5cm, lungime lant - 80, adaptabil in functie de necesitati, lungime si latime cercei 1,5 cm

Descriere: Pandantivul pe lant inoxidabil  contine margele brodate, una cate una, pe piele. Elementul central este un nasture vintage din metal ce reprezinta un vanator calare ce canta din goarna. Nuantele predominante sunt turcoaz si argintiu. Franjurile bijuteriei au la capete doua margele din turcoaz natural.

Fotografi bijuterie: Cristi Lucaci
Sursa foto regina: wikipedia.org

Daca ti-a placut aceasta bijuterie, trimite-ne un ravas.