Inapoi
Urmatorul produs

Considerata cea mai importanta femeie din renasterea franceza, Margareta de Valois (14 mai 1553 — 27 mai 1615) sau Margot, cum era alintata de cei apropiati, a fost o persoana controversata, iar caracterul ei si perioada tulbure in care a trait l-au inspirat pe Alexandre Dumas Tatal sa scrie celebrul roman ce poarta numele reginei.

Stilul si frumusetea lui Margot au depasit mult granitele tarii unde domnea si a fost printre reginele care au avut cea mai mare influenta in moda veacului.  Interesata de tendinte si nou a abordat stilul vestimentar ca pe o arta si a excelat in acest domeniu.

Protectoare a lui Rabelais si a lui Pierre Ronsard a corespondat cu Erasmus si Calvin si l-a adus la curtea lui Francisc I pe Leonardo DaVinci. Teologii de la Sorbona au acuzat-o de erezie pentru Miroir de l’ame pecheresse, poem incredintat lui Anne Boleyn si tradus in engleza de viitoarea regina a Angliei, Elisabeta I pe vremea cand era doar o adolescenta.

Generozitatea ei fata de cei mai straluciti artisti si scriitori ai epocii nu a fost egalata decat de grija pentru cei mai umili dintre supusi. A construit spitale si a ajutat manastiri, a insistat pentru traducerea Bibliei in franceza dar si pentru cea a Decameronului.

Pentru stilul ei unic si deschiderea fata de miscarile articistice am dedicat acest pandantiv frumoasei Regine Margot.


Materiale folosite: Pandantiv: Peste 700 margele de sticla si plastic, element central sticla si metal, piele ecologica maro pentru spatele bijuteriei. Cercei: peste 100 margele de sticla si plastic.

Dimensiuni: lungime pandantiv – 13 cm, latime pandantiv – 6,5cm, lungime lant - 80, adaptabil in functie de necesitati, lungime cercei - 2,5 cm, latime cercei - 1,5 cm

Descriere: Cerceii si pandantivul pe lant inoxidabil contin margele brodate, una cate una, pe piele. Elementul central pentru pandantiv este un pandantiv vintage din sticla imbracat in metal. Metalul este acoperit de margelute brodata dupa tehnica cobochon. Baza pentru cercei sunt o pereche de cercei vintage in jurul carora a fost creata broderia. Nuantele predominante sunt maro, auriu si verde.

Fotografi bijuterie: Cristi Lucaci
Sursa foto regina: wikipedia.org

Daca ti-a placut aceasta bijuterie, trimite-ne un ravas.