Inapoi
Urmatorul produs

Supranumita si "Mama cea buna", Regina Maria II a Portugaliei (4 aprilie 1819 – 15 noiembrie 1853) a ramas in istorie prin faptul ca in perioada domniei ei  a facilitat accesul la educatie pentru toti concetatenii ei si a facut reforme in domeniul sanatatii care au dus la limitarea raspandirii holerei in tara.

Totusi,  nu doar grija pentru portughezi i-a dat acest supranume. In timpul vietii, regina a nascut 11 copii (aproximativ unul pe an), fapt care i-a subrezit semnificativ sanatatea.  Regina a ignorat avertisemntele medicilor zicand: "daca mor, mor la datorie", ceea ce s-a si intamplat, decedand in timpul celei de a 11-a nasteri.

Pentru ca i-a pasat atat de mult de sanatatea si educatia supusilor ei si pentru ca si-a dedicat viata datoriei supreme pe care considera ca o are ca regina si ca femeie, i-am dedicat acest set din camei, ca simbol al fertilitatii si generozitatii.


Materiale folosite: Colier: aproximativ 500 margele de sticla, camee sculptata in sidef in cadru metalic de culoarea cuprului, textil de culoare crem pentru spatele bijuteriei.

Cercei: Peste 140 margelute din sticla, cameie din plastic, piele ecologica de culoarea bronzului pentru spatele bijuteriei 

Dimensiuni colier: lungime pandantiv – 4,5 cm, latime pandantiv – 3,5 cm, diametru cadru colier – 15 cm

Dimensiuni cercei: lungime cercel - 4 cm impreuna cu agatatoarea, latime cercel - 1,5 cm

Descriere: Pandantivul la baza gatului  contine margele brodate, una cate una, pe piele. Cameia din mijloc este din sidef si provine de la o brosa vintage. Pentru cercei au fost folosite doua camei din palstic de culoarea bronzului.

Fotografi bijuterie: Cristi Lucaci
Sursa fotografie regina: wikipedia.org

Daca ti-a placut aceasta bijuterie, trimite-ne un ravas.