Inapoi
Urmatorul produs

Isabella Farnese (25 octombrie 1692 – 11 iulie 1766) a fost prin nastere ducesa de Parma si a copilarit la Parma. Ajunsa in Spania, pentru casatoria cu regele Filip V, nu a fost simpatizata. Se glumea pe seama originii ei ca este ”parmezana”. Sosirea ei la Madrid a fost descrisa astfel: "Este vorba despre o fata de 22 de ani, uratica, neinsemnata, care se indoapa cu unt si parmezan si nu a auzit vorbindu-se despre altceva inafara de cusut si brodat”.

In pofida acestor cuvinte rautacioase, Isabella a reusit sa se impuna. Marea ei pasiune a fost arta si, cat timp a domnit alaturi de Filip al V-lea, a creat o importanta colectie de arta care in prezent se regaseste in muzeul Prado din Madrid.

Credea in terapia prin arta si adesea invita muzicieni la palat sa ii cante sotului ei cand acesta avea crize de depresie. Un asemenea invitat a fost renumitul contratenor italian Farinelli.

Perioada in care Isabella a fost regina a coincis cu influenta orientala in arta si moda. Nici regina Spaniei nu a stat departe de aceste tendinte. Rochiile si bijuteriile ei aveau elemente orientale, care se pot regasi si in bratara care ii poarta numele.

Materiale folosite: Bratara: Aproximativ 500 de margelute din sticla, paiete, metal, satin negru pentru baza si spatele bijuteriei, lantisor inox pentru sistemul de prindere. Cercei: 100 margelute de sticla, plastic si onix.


Dimensiuni: Lungime bratara - 18 cm, latime bratara – 3 cm, lungime cercei - 3 cm, latime cercei - 1,5 cm

Descriere: Bratara si cerceii sunt construiti din margele argintii si negre si paiete argintii inchis. Ca element central pentru bratara a fost folosit un cadru filigranat de inspiratie orientala cu pietre mici turcoaz, iar pentru cercei - pietre cubice din onix.

Fotografii bijuterie: Cristi Lucaci
Sursa foto regina: wikipedia.org

Daca ti-a placut aceasta bijuterie, trimite-ne un ravas.