Inapoi
Urmatorul produs

Roscata, virgina si necrutatoare, asa a ramas in istorie ultima descendenta a dinastiei Tudor, Regina Elisabeta I a Anglei (7 septembrie 1533 – 24 martie 1603).

Cateva elemente din acest padantiv m-au dus cu gandul la Regina-fecioara. Broderia de pe margine, din margele de culoarea nisipului la rasarit de soare, aminteste de florile de crin – simbol al virginitatii.

Pe de alta parte, piatra masiva din mijloc da un caracter puternic bijuteriei – un ”miez” tare, asa cum a fost si spiritul reginei supranumita ”Gloriana”. Nu in ultimul rand,  pietrele semi-pretioase din jur, inegale, dar totusi echilibrate dau o stralucire regala piesei.

A se purta cu demnitate si ganduri mari.

Materiale folosite: Peste 500 margele de sticla, 24 pietre semi-pretioase, plastic, piele ecologica culoarea bronzului pentru spatele bijuteriei.

Dimensiuni: lungime pandantiv – 6,8 cm, latime pandantiv – 5,5cm, diametru cadru colier – 15 cm

Descriere: Pandantivul la baza gatului  contine margele brodate, una cate una, pe piele. Piatra din mijloc a fost cea care a indus linia cromatica si forma bijuteriei.  Piatra este incadrata in pandantiv de 140 de margele brodate in trei randuri, care o fixeaza suplimentar in colier. Margelele de culoarea nisipului creeaza impresia unei dantele aurii ce scoate si mai mult in evidenta profunzimea bordo-ului din  pietrele semi-pretioase și elementul central.

Fotografi bijuterie: Cristi Lucaci
Copyright: National Portrait Gallery


Daca ti-a placut aceasta bijuterie, trimite-ne un ravas.