Roscata, virgina si necrutatoare, asa a ramas in istorie ultima descendenta a dinastiei Tudor, Regina Elisabeta I a Anglei (7 septembrie 1533 – 24 martie 1603).
Cateva elemente din acest padantiv m-au dus cu gandul la Regina-fecioara. Broderia de pe margine, din margele de culoarea nisipului la rasarit de soare, aminteste de florile de crin – simbol al virginitatii.
Pe de alta parte, piatra masiva din mijloc da un caracter puternic bijuteriei – un ”miez” tare, asa cum a fost si spiritul reginei supranumita ”Gloriana”. Nu in ultimul rand, pietrele semi-pretioase din jur, inegale, dar totusi echilibrate dau o stralucire regala piesei.
A se purta cu demnitate si ganduri mari.
Materiale folosite: Peste 500 margele de sticla, 24 pietre semi-pretioase, plastic, piele ecologica culoarea bronzului pentru spatele bijuteriei.
Dimensiuni: lungime pandantiv – 6,8 cm, latime pandantiv – 5,5cm, diametru cadru colier – 15 cm
Descriere: Pandantivul la baza gatului contine margele brodate, una cate una, pe piele. Piatra din mijloc a fost cea care a indus linia cromatica si forma bijuteriei. Piatra este incadrata in pandantiv de 140 de margele brodate in trei randuri, care o fixeaza suplimentar in colier. Margelele de culoarea nisipului creeaza impresia unei dantele aurii ce scoate si mai mult in evidenta profunzimea bordo-ului din pietrele semi-pretioase și elementul central.
Fotografi bijuterie: Cristi Lucaci
Copyright: National Portrait Gallery
