Inapoi
Urmatorul produs

Maria Antonia Iosefa Iohanna de Habsburg-Lorena (2 noiembrie 1755 - 16 octombrie 1793) a devenit sotia viitorului rege al Frantei, Ludovic al XVI-lea, la varsta de doar 15 ani.

Obisnuita cu regulile curtii austriece, s-a adaptat greu mediului francez si, din unele puncte de vedere, se poate spune chiar ca Versailles-ul s-a adaptat delfinei.

Inca din primii ani la curte a aratat afinitati spre arta; ii placea muzica si canta adesea la clavecin.

Cand a primit in dar din partea sotului castelul Micul Trianon, deja Regina, Maria Antoaneta l-a renovat dupa ultimele tendinte ale modei, iar apoi a organizat spectacole de teatru. A ramas celebra piesa Barbierul din Sevilia a lui Beaumarchais, in care a jucat rolul unei servitoare.

In jurul castelului a plantat copaci si flori. Aceasta intoarcere spre natrura poate fi observata si in stilul Reginei - nu mai purta peruci sofisticate, isi lasa parul liber sa curga cascada peste umeri, iar rochiile erau din materiale usoare si fluide, care cadeau fin pe corp. 

Dragostea Reginei pentru arta si natura m-au dus cu gandul la acest colier in forma de floare cu petale din frunze pe care s-a asezat o libelula.

Materiale folosite: Aproximativ 400 de margelute din sticla; oglinda, plastic, metal, hematit si piele ecologica crem pentru spatele bijuteriei.

Dimensiuni
: Lungime pandantiv – 12 cm, latime pandantiv – 8 cm, lungime lant inoxidabil - 70 cm

Descriere: Asimetria acestui pandantiv este ceea ce il deosebește de alte bijuterii din colectia ARTESA. In acelasi timp, forma rotunda da o armonie elementelor diferite incadrate in colier. Numarul mic de culori folosite (alb, negru, gri) scoate si mai mult in evidenta frumusetea designului asimetric. Forma rotunda este completata de trei elemente semimobile care sunt agatate de colier, acestea dau plus de viata bijuteriei. 

Fotografii bijuterie: Cristi Lucaci
Sursa fotografie regina: wikipedia.org

Daca ti-a placut aceasta bijuterie, trimite-ne un ravas.