Inapoi
Urmatorul produs

“Fost-a diavol şi înger ce zace aici / Plină de oprobiu şi plină de slavă / A dat legi bune şi edicte rele / Şi iad şi paradis să-i fie hărăzit!”

Acesta a fost epitaful dedicat Caterinei de Medici (13 aprilie 1519 - 5 ianuarie 1589) care descrie prea bine personalitatea cotroversata a acestei regine. Initial foarte retrasa a ajuns pana la sfarsitul vietii sa conduca tara fie din umbra, prin intermediul celor trei fii ai ei, care au devenit regi, fie oficial, dupa ce a decedat sotul ei.

Am decis sa numesc acest colier Caterina de Medici pentru forta pe care o transmite, iar forma neobisnuita a pandantivului m-a dus cu gandul la caracterul deosebit al reginei.

 

Materiale folosite: Aproximativ 500 de margelute din sticla; cameie de plastic incadrata in metal, plastic, metal si piele ecologica de culoarea bronzului pentru spatele bijuteriei.

Dimensiuni
: Lungime pandantiv – 8 cm, latime pandantiv – 5,5 cm, lungime lant cupru - 70 cm

Descriere: Pandantivul este de o forma neregulata si are in centru o cameie incadrata in metal cu pietre semipretioase in colturi. Cameia a fost cumparata dintr-un targ vintage. In linie cromatica cu elementul central, au fost brodate margelute de culoarea bronzului si bordo care scot in evidenta forma deosebita a bijuteriei. Aspectul pretios este completat de margelutele aurii si de sticla bordo taiata in stil cabochon de la baza colierului incadrata in metal de culoarea bronzului.

Fotografii bijuterie: Cristi Lucaci
Sursa fotografie regina: wikipedia.org

Daca ti-a placut aceasta bijuterie, trimite-ne un ravas.