Inapoi
Urmatorul produs

Este cunoscuta pasiunea Reginei Maria a României (29 octombrie 1875—18 iulie 1938) pentru bijuterii. Cu ocazia casatoriei, Maria, principesa de Saxa Coburg-Gotha, nepoata a reginei Victoria a Marii Britanii si a tarului Rusiei Alexandru II, a primit peste 400 bijuterii, multe cu o valoare deosebita.

Cadourile au fost oferite de rudele sale din Marea Britanie si Rusia, precum si de regele Carol I si, desigur, de la cel care i-a devenit sot, principele Ferdinand.

Adesea, Regina iși desena singura schitele pentru coliere si, pe baza lor, atelierele de specialitate creau bijuterii deosebite.

Totusi, nu pasiunea pentru nestemate incadrate in metale pretioase m-a inspirat atunci cand am creat colierul dedicat Reginei României, ci dragostea pe care a avut-o pentru portul traditional romanesc. Aceasta bijuterie, in culori calde, continand multe materiale naturale, poate impodobi perfect o ie alba sau o bluza din in decoltata.  

Materiale folosite: Peste 650 de margelute din sticla, metal si lemn; pasla, metal, sticla, plastic, piele ecologica de culoarea bronzului pentru spatele bijuteriei.

Dimensiuni: Diametru piesa centrala – 5 cm, diametru piese laterale cate 4 cm, lungime bijuterie cu tot cu lant – 47 cm.

Descriere: Colierul la baza gatului este format din trei discuri si combina in el materiale calde precum lemnul si pasla si materiale reci cum ar fi sticla si metalul. Rezultatul este o bijuterie ce emana o eleganta confortabila si o modestie sofisticata. Discurile sunt unite intre ele prin niste zale metalice cu cate o piatra de sticla in interior. Pentru aceasta bijuterie au fost folosite materiale din Italia, Cehia, Peru, Canada.

Fotografii bijuterie: Cristi Lucaci
Sursa foto regina: bookspot.ro

Daca ti-a placut aceasta bijuterie, trimite-ne un ravas.