Inapoi
Urmatorul produs

Despre Regina Elena (1896 - 1982) Principesa Margareta a Romaniei spunea urmatoarele:

”Surorile mele si cu mine ii spuneam „Amama“, un nume frumos care inseamna bunica, dar seamana si cu latinul „anima“, care inseamna suflet. Regina Elena a avut o mare credinta si spunea ca aceasta ii dadea putere si intelepciune.

Regina-mama a fost un mentor plin de tact, care nu dadea sfaturi, ci spunea ca trebuie sa inveti din propriile greseli pentru a te forma, ca om.

Amama a fost o femeie erudita, care stia multe despre artele plastice, muzica si literatura. Cercul ei de prieteni numara artisti dramatici, scriitori, sculptori, poeti si muzicieni, ca si o multime de oameni cu talent practic.

Intotdeauna si-a gasit timp sa ne invete, cu rabdare si iubire. Cand situatiile erau dificile, totul devenea limpede in prezenta ei. Rolul pe care l-a avut in familie, mai ales ajutorul dat regelui Mihai, a fost cel mai mare tezaur in anii 40. Importanta ei istorica nu poate fi suficient apreciata in cuvinte.

Simtul umorului a fost o importanta parte a caracterului bunicii mele. La fel, eleganta si inteligenta ei.

Ca regina-mama a Romaniei, ea a fost curajoasa mereu, chiar in timpul razboiului. A ajutat pe evrei, a urmarit ceea ce era drept si bun. A fost recunoscuta de catre Yad Vashem, ca „Drept intre popoare“.

Amama a fost frumoasa exterior si interior, de o frumusete spirituala si demna. Ea stia cum sa se apropie de oameni si sa le arate afectiune in mod gratios si sincer.”

Am ales sa ii dedic Reginei-Mame acest colier, pentru finetea, eleganta si culorile traditionale romanesti pe care le contine bijuteria.

 

Materiale folosite: Aproximativ 700 de margelute din sticla, cabochoane de sticla, sticla de murano, textil crem pentru spatele bijuteriei, cadru colier argintiu.

Dimensiuni: Lungime colier - 14,5 cm, latime colier – 2,5 cm, diametru colier – 14,5 cm

Descriere: Colierul este construit din margele perlate ca baza, inviorate de accente de rosu, portocaliu si verde, prin cabochoanele utilizate. Elementul central este un cabochon din sticla de murano. Fiecare piatra utilizata este incadrata la baza cu margele galbene cu dungi rosii, verzi si negre, acoperite de un rand de margele perlate, pentru mai multa eleganta si pentru a dilua impactul culorii galabene.

Cadrul de colier este argintiu si discret lasand ca toata atentia sa cada pe bijuterie.

Fotografii bijuterie: Cristi Lucaci
Sursa foto regina: casa-regala.blogspot.com

Daca ti-a placut aceasta bijuterie, trimite-ne un ravas.