Inapoi
Urmatorul produs

La doar 15 ani, Hedwig Elisabeth Charlotte (22 martie 1759 – 20 iunie 1818) a devenit sotia printului Charles al Suediei.

In tinerete, printesa era o mare admiratoare a artelor frumoase, ea insasi jucand intr-o trupa de teatru. Felul ei de a fi, prietenos si deschis cu toata lumea, au facut-o foarte simpatizata si apreciata la palat.

Totusi, nu a avut prea mult succes in casatorie, fiind nefericita in dragoste. In una dintre memoriile ei scria: ”este atat de trist sa ai un suflet sensibil - un ghinion si o binecuvantare in acelasi timp si nimeni nu poate rezista in fata iubirii”.

Chiar daca nefericita in dragoste, i-a fost un sfetnic bun atunci cand Charles a devenit rege si trebuia sa ia decizii importante. Pasionata de politica, a infiintat un salon numit ”masa verde” unde doamnele de la curte discutau problemele tarii in timp de brodau.

Devotamentul pe care l-a aratat sotului, precum si admiratia pentru tot ce este frumos m-au inspirat sa dedic acest colier reginei consort Charlotte a Suediei.

Materiale folosite: Aproximativ 1000 de margelute din sticla, textil crem pentru spatele bijuteriei, cadru colier argintiu.

Dimensiuni: Lungime colier - 14,5 cm, latime colier – 5 cm, diametru colier – 14,5 cm

Descriere: Colierul este construit din margele de diverse nuante de maro – de la crem-auriu pana la brun-ciocolata. Elementul central este o inima ce imita chihlimbarul, in jurul careia sunt brodate, respectand forma de inima, margele care dau luminozitate suplimentara piesei de greutate a colierului.

Spre marginile bijuteriei sunt asezate elemente auxiliare precum margele patrate ce imita sideful si margele in forma de inima. Cadrul de colier este argintiu si discret lasand ca toata atentia sa cada pe bijuterie.

Fotografii bijuterie: Cristi Lucaci
Sursa foto regina: wikipedia.org

Daca ti-a placut aceasta bijuterie, trimite-ne un ravas.