Inapoi
Urmatorul produs

Momentul de glorie al ultimei imparatese a Imperiului Austro-Ungar, Zita de Bourbaon-Parma (9 Mai 1892 – 14 Martie 1989) a fost incoronarea sa la Budapesta, in decembrie 1916. Coroana Sfantului Stefan (purtata si de Sisi) nu a fost pusa pe capul ei, ci pe umarul ei ca un simbol prin care indemna Regina sa isi ajute sotul in indeplinirea indatoririlor statale. 

Iata care sunt cuvintele care insotesc acest ritual: Primiti Coroana de suverana, astfel incat sa stiti ca in calitate de sotie a regelui, trebuie sa aveti grija intotdeauna de popor. Cu cat esti mai sus, cu atat trebuie sa fii mai umil in fata lui Isus Hristos ".

A pierdut insa coroana imperiala la doi ani, cand s-a destramat imperiul. Dupa alti patru ani Zita si-a pierdut si sotul. Iar din acel moment nu a mai lasat haina de doliu, purtata timp de 67 de ani.

Fidelitatea Reginei si sobrietatea ei m-au indemnat sa dau acestui colier numele Zita de Bourbon-Parma.


Materiale folosite: Pandantiv: Peste 700 margele de sticla, plastic si metal, element central metalic, cu piatra ce imita turcoazul in mijloc, elemente auxiliare metalice si din turcoaz natural, piele ecologica crem pentru spatele bijuteriei.

Dimensiuni: lungime pandantiv – 6 cm, latime pandantiv – 12 cm, diaemtru cadru colier - 14,5 cm.

Descriere: Pandantivul porneste de la elemente din natura: floare, libelule, crengute cu fructe. Baza cromatica este formata din margele cu variate nuante argintii patinate,iar accentele sun date de pietrele si margelele turcoaz. Ca rezultat, este un colier sobru si elegant.

Fotografi bijuterie: Cristi Lucaci
Sursa foto regina: wikipedia.org

Daca ti-a placut aceasta bijuterie, trimite-ne un ravas.