Inapoi
Urmatorul produs

Maria de Medici (1575-1642), de origine din Florenta, a fost Regina a Frantei si a doua sotie a lui Henric al IV-lea. In memoria populara a a ramas drept o regina care a tesut urzeli la curtea franceza, dar si care a fost mecena pentru artistii epocii.

La nunta lor, 4000 de invitati le-au urat „casa de piatra”, insa casnicia nu a fost una trainca, regele fiind mai mult preocupat de amantele sale decat de sotie. Palatul Luxembourg, pictat de Rubens, este unul dintre proiectele artistice ale reginei cu care a ramas in istorie si care poate fi admirat si in prezent. Palatul s-a vrut initial o copie a casei in care a copilarit Maria de Medici, de aceea, pentru proiectare a fost chemt special un arhitect italian, insa pana la urma rezultatul a fost un palat in frantutzesc cu influente intaliene, construit în stil baroc.

Acest stil, atat de apreciat in epoca, m-a inspirat sa creez acest colier verde (asemeni parcului Luxembourg care inconjoara Palatul) si sa dedic bijuteria celei care a mai adaugat o nestemata frumosului colier de monumente istorice pariziene, Maria de Medici.  

Materiale folosite: Peste 500 de margelute din sticla; element central vintage din metal si piele ecologica crem pentru spatele bijuteriei, snur rigid imbracat in margele verzi de sticla.

Dimensiuni: Latime pandantiv – 6 cm, Lungime pandantiv – 6 cm, diametru cadru colier – 15 cm

Descriere: Colierul este realizat din margele de sticla din Cehia. Margelele a au fost brodate in jurul unui disc metalic cumparat de la un targ vintage din Bucuresti. Culorile alese sunt nuante de verde si auriu-verzui. Cadrul de colier este imbracat in margele mate de sticla, pentru a completa cromatic bijuteria.

Fotografii bijuterie: Cristi Lucaci
Copyright imagine regina: wikipedia

Daca ti-a placut aceasta bijuterie, trimite-ne un ravas.