Inapoi
Urmatorul produs

Margarita Theresa a Spaniei (1651-1673) a fost probabil cea mai portretizata infanta din istorie. Diego Velasquez a imortalizat-o cu bucle blonde imbracata in stil baroc, la moda in epoca de aur a Spaniei. Aceste portrete erau trimise viitorului ei sot, la Viena, pentru a-i demonstra cat de tanara si frumoasa era logodnica sa.

Cand infanta a implinit 15 ani a avut loc casatoria cu Leopold I, Imparat al Sfantului Imperiu Roman. Chiar daca diferenta de varsta intre ei era de 11 ani, au avut o casnicie reusita.

Drept dar de nunta, tatal ei i-a oferit un diamant indian de culoare bleumarin care a devenit apoi piatra principala pe coroana ei imperiala, iar in prezent este printre putinele diamante indienete care au ajuns pana in zilele noastre.

In 2008 piatra Margaritei a fost licitata la casa Christies cu peste 16 milioane de lire sterline.

Stilul baroc al colierului, precum si pietrele mari folosite in crearea lui m-au inspirat in asocierea bijuteriei cu numele blondei infante a Spaniei.


 

Materiale folosite: Peste 900 de margelute din sticla; metal, cabochon sticla, piele ecologica de culoare crem pentru spatele bijuteriei, lant bronz.

Dimensiuni: Lungime piesa centrala – 6 cm, lungime piese laterale 6,5 cm, lungime bijuterie cu tot cu lant – 50 cm.

Descriere: Colierul la baza gatului este format din trei piese unite intre ele prin inele de bronz si au ca elemente centrale pietre cabochon turcoaz si maro, cumparate din targ de antichitati. Ele sunt scoase in evidenta de margele de sticla de nuante din aceeasi familie, precum si de elemente decorative de bronz. Rezultatul este o bijuterie ce emana eleganta si opulenta in acelasi timp. Pentru aceasta bijuterie au fost folosite materiale din Romania si Cehia.

Fotografii bijuterie: Cristi Lucaci

Sursa foto regina: wikipedia

Daca ti-a placut aceasta bijuterie, trimite-ne un ravas.