Inapoi
Urmatorul produs

Ne-am obisnuit sa ne indreptam privirile spre altete regale pentru a ne inspira din stilul, eleganta si prestanta lor. Printese de ieri si de azi ne servesc drept exemplu. Si chiar daca termentul de fashion icon nu este foarte vechi, persoane care au dat tonul in moda au existat si inainte de a li se gasi un nume.

Un fashion icon a fost si Imparateasa Elisabeta a Austriei (24 decembrie 1837 - 10 septembrie 1898), Sisi, cum a ramas in memoria populara. Este imparateasa care a dispus sa i se amenajeze o camera pentru a face sport, o ciudatenie pentru acele vremuri.

Deoarece avea un par de o bogatie iesita din comun, cele mai multe accesorii erau de par, ii placeau in mod special agrafele in forma de stele sau fluturi sau alte forme inspirate din natura.

Pentru ca ii placea foarte mult verdele ierbii, am dedicat acest colier Imparatesei Sisi.

 

Materiale folosite: Peste 450 de margelute din sticla, metal si piele ecologica bronz pentru spatele bijuteriei.

Dimensiuni: Diametru piesa centrala – 5 cm, diametru baza colier – 15 cm

Descriere: Colierul la baza gatului este format din baza colier si pandantiv. Centrul pandantivului o constituie o piesa metalica aurita, in jurul careia sunt brodate margele de nisip, tubulare si margele cubice. De acest pandantiv ma leaga o poveste aparte. Elementul central este cea mai veche piesa din colectia mea de materiale de lucru. Are peste 20 de ani si initial a fost un clips. L-am primit de la o verisoara cand pierduse al doilea cercel. Verdele de smarald m-a vrajit pe loc si oriunde m-am mutat am luat cercelul cu mine, ca, iata, peste atata amar de vreme, sa se transforme intr-o bijuterie.

Fotografii bijuterie: Cristi Lucaci
Sursa foto Imparateasa: wikipedia.org

Daca ti-a placut aceasta bijuterie, trimite-ne un ravas.