Inapoi
Urmatorul produs

Viata Ecaterinei I (15 aprilie 1684 – 17 mai 1727) seamana mult cu povestea Cenusaresei, imbracata in realitatile acelor vremuri. Nascuta cu numele Marta Samuilovna Skavronskaya, pe teritoriul Letoniei de astazi, a ramas din primul an de viata orfana.

La varsta de 17 ani a venit in Rusia si doar in doi ani a ajuns din femeie in casa printului Alexandru Mensikov in amanta si apoi sotia Imparatului Petru I iar, iar dupa moartea acestuia, l-a urmat la tron.

Ecaterina I a fost prima imparateasa care a purtat coroana dupa moda europeana. De altfel, sotul ei, Pentru I a dat ordin ca oamenii de la curte, nobilii si slujitorii lor, sa nu mai poarte haine nationale, incomode, ci sa se imbrace dupa portul vestic.

Astfel, secolul al XVIII-lea, cand in Europa barocul era in floare, Rusia se lasa cucerita de moda. In foarte scurt timp, femeile au devenit interesate de bijuterii, iar Imparateasa Ecaterina dadea tonul, purtand rochii cu panier si coliere bogate. Opulenta si generozitatea coulorilor folisite in realizarea acestei piese m-au inspirat in alegerea numelui pentru colierul Ecaterina I a Rusiei.

Materiale folosite: Aproximativ 1300 de margelute din sticla, metal, plastic, lemn, piele ecologica crem pentru spatele bijuteriei, cadru colier rosu.

Dimensiuni: Lungime colier - 14,5 cm, latime colier – 4 cm, diametru colier – 14,5 cm

Descriere: Colierul este construit din margele de diverse nuante calde precum: rosu, maro, vede, auriu. Elementul central este o sticla interbelica, cumparata dintr-un targ de antichitati, taiata in stil cabochon (o parte plata si o parte bombata). Aceasta este incadrata in doua randuri de margele suprapuse, insumand peste 200 de margele. pe laterale sunt fixate in margele doua libelule care au fost elemente decorative intr-un colier egiptean.

Cadrul de colier este rosu si se potriveste cromatic cu bijuteria in ansamblu.

Fotografii bijuterie: Cristi Lucaci
Sursa foto regina: wikipedia.org

Daca ti-a placut aceasta bijuterie, trimite-ne un ravas.