Inapoi
Urmatorul produs

Elisabeta Báthory (7 august 1560 – 21 august 1614) este protagonista a nenumarate legende despre vampiri care au pornit din Ungaria si i-au dus faima contesei in toata lumea. Este, am putea spune, echivalentul feminin al lui Dracula.

Una dintre legende spune ca Elisabeta era o femeie de o frumusete iesita din comun. Pentru ca se admira ore in sir in fata oglinzii, slujitorii ei i-au facut un suport special pentru brate ca sa nu oboseasca in timpul activitatii ei preferate.

Cu trecerea anilor, frumusetea contesei a inceput sa se ofileasca, de aceea a cautat diverse metode care sa-i asigure tinerete fara batranete. Una dintre acestea era baia in sange de fecioare. Se crede ca a facut peste 600 de vicitme pe parcursul vietii. Totusi, aceasta metoda nu au ajutat-o prea mult sa isi prelungeasca viata, deoarece a murit la doar 54 de ani.

Desigur, zvonurile despre vampirism atribuite Elisabetei Bathory nu au fost niciodata confirmate. Stilul bijuteriei si abundenta de cercuri din model asezate in asa fel incat par a fi un mecanism de ceas m-au dus cu gandul la obsesia scurgerii timpului, pe care o avea nobila unguroaica.

Materiale folosite: Aproximativ 400 de margelute din sticla, metal, plastic, piele ecologica crem pentru spatele bijuteriei, lant cupru.

Dimensiuni: Lungime pandantiv - 8 cm, latime pandantiv – 7 cm, lungine colier – 50 cm

Descriere: Colierul este deosebit prin diversiatea de elemente rotunde folosite, care sunt legate intre ele de margele de nisip maro sau galben-auriu. In ansamblul lui, pandantivul aminteste de un mecanism de ceas.

Fotografii bijuterie: Cristi Lucaci
Sursa foto regina: bathory.org

Daca ti-a placut aceasta bijuterie, trimite-ne un ravas.