Inapoi
Urmatorul produs

Un cufar cu bijuterii si o binecuvantare de la tatal ei - acestea au fost cele doua comori cu care a venit infanta Spaniei Ana de Austria in Franta sa se marite la 14 ani cu tanarul Ludovic al XIII-lea.

Desigur, mai degraba o cunoastem pe regina din romanul lui Alexandre Dumas, ”Cei trei Muschetari”, la o varsta mult mai matura. Iar povestea recuperarii eghiletilor cu diamante de la ducele de Buckingham, amantul reginei, a fost citita de multi cu sufletul la gura in adolescenta.

Dincolo de fictiune insa, infanta Spaniei (22 septembrie 1601 — 20 ianuarie 1666), ramasa fara mama la doar 10 ani, a venit in Franta la o varsta foarte frageda si vreme indelungata a trait conform etichetei spaniole fara sa reuseasca sa se integreze in societatea franceza.

Mai mult, si-a pastrat suita de acasa, stilul ei vestimentar fiind influentat de moda iberica -  rigida, in culori sumbre, cu materiale apretate care cad greu.

Aceeasi linie o aveau si bijuteriile ei – elegante, opulente si sobre in acelasi timp, precum este colierul care ii poarta numele in cadrul colectiei ARTESA.

In zilele noastre, poate impodobi decolteul unei rochii de coctail.

Materiale folosite: Peste 350 de margelute din sticla, metal si paiete; metal si piele ecologica crem pentru spatele bijuteriei.

Dimensiuni: Diametru piesa centrala – 6 cm, diametru baza colier – 14 cm

Descriere: Colierul la baza gatului este format din baza colier si pandantiv. Centrul pandantivului o constituie o piesa metalica, in jurul careia sunt brodate bile si floricele filigranate care imblanzesc aspectul general al bijuteriei. Colierul, desi lucrat in doar doua culori neutre – argintiu si negru - atrage privirile finetea sa. Elementele sunt aranajte in asa fel in jurul cercului metalic, incat dau impresia unei flori formata din flori mai mici.

Fotografii bijuterie: Cristi Lucaci
Copyright imagine regina: Muzeul Luvru

Daca ti-a placut aceasta bijuterie, trimite-ne un ravas.