Inapoi
Urmatorul produs

Christina (18 decembrie 1626 – 19 aprilie 1689) a devenit regina la varsta de doar 6 ani, dupa moartea tatalui ei, Regele Gustavus Adolphus. Deoarece tatal ei isi dorea foarte mult un print mostenitor a fost educata ca un baiat: ”Regele nu dorea sa mi se insufle nici una din trăsăturile caracteristice sexului meu, in afara de onestitate si de modestie. In rest, voia să fiu un print adevarat si sa fiu invatata tot ce trebuie sa stie un print.”

Acest stil de educatie a facut-o complet neinteresata de moda acelor vremuri, purtand adesea haine barbatesti. In acelasi timp, Christina era foarte atrasa de stiinte: chimie, astronomie, filosofie, matematica si vorbea fluent sase limbi straine. O buna perioada a fost chiar in corespondenta cu matematicianul si filosoful francez, Rene Descartes. 

Afinitatea pentru studiu si aspiratia de a sti mereu mai mult m-au inspirat atunci cand am dat nume acestor cercei. Randunicile indreptate in sus simbolizeaza aceasta dorinta nestavilita de cunoastere.

 

Materiale folosite: In jur de 200 de margelute din sticla perlate, metal, satin crem pentru spatele bijuteriei si lant argintiu inchis de inox.

Dimensiuni
: Lungime – 3,5 cm, diametru – 2 cm.

Descriere: Cerceii sunt formati dintr-ul disc de care sunt agatate doua randuri de lantisor, care dau forma de candelabru invers bijuteriei. Discul se fixeaza de lobul urechii prin agatatoare tip surub. Cerceii nu se deosebesc printr-o varietate cormatica, insa au un aer elegant, prin asocierea intre randunica metalica neagra din centru, orientata in sus, si margelutele perlate care o inconjoara. Conturul cerceilor este dat de un rand de margele argintii inchise, de aceeasi culoare cu lantisorul agatat de disc. 

Fotografii bijuterie: Cristi Lucaci
Sursa fotografie regina: nationalgalleries.org

Daca ti-a placut aceasta bijuterie, trimite-ne un ravas.