Inapoi
Urmatorul produs

Viata Reginei Victoria (24 mai 1819 – 22 ianuarie 1901) ne ofera multe povesti extraordinare si fiecare dintre acestea imi serveste drept inspiratie in creatiile mele. A fost o sotie iubitoare si o suverana autoritara, o creatoare de bijuterii si o sursa de stabilitate pentru artistii epocii.

De aceasta data insa o sa ne apropiem de Regina prin intermediul celei mai indepartate colonii pe care a detinut-o, Indiile. Numita in 1877, Imparateasa Indiei si-a luat foarte in serios misiunea si pe parcursul vietii a incercat sa invete si sa se apropie de o cultura atat de diferita de a ei.

La inceput si-a angajat la curte doi servitori indieni, iar, dupa un timp, l-a indragit foarte mult pe unul dintre acestia si l-a numit "Munshi", adica invatator. Indianul Abdul Karim a invatat-o pe regina sa scrie in Urdu si Hindi, sa manance curry zilnic, in schimb, el a devenit cel mai decorat consilier al reginei.

Pentru fascinatia pe care a avut-o regina fata de poporul si cultura indiana i-am dedicat Victoriei aceasta brosa creata in cromatica specifica Indiei.

Materiale folosite: Peste 500 de margelute din sticla, cadru de metal si textil bordo pentru spatele bijuteriei.

Dimensiuni: lungime – 9 cm, latime - 7 cm.

Descriere:
Brosa Regina Victoria a fost creata pe baza asocierii de culori caracteristice Indiei: rosu, bordo, turcoaz, albastru. Margelutele au fost brodate printre spatiile modelului metalic si in jurul acestuia, pentru a contura forma elefantului.

Fotografii bijuterie: Cristi Lucaci
Copyright foto regina: Parlamentul Marii Britanii

Daca ti-a placut aceasta bijuterie, trimite-ne un ravas.