Inapoi
Urmatorul produs

Isi trage radacinile din familia regala a britanica, dar, in urma casatoriei, Louise a Marii Britanii (7 decembrie 1724 – 19 decembrie 1751) a devenit Regina a Danemarcei si Norvegiei. Chiar daca a fost o alianta de convenienta, cei doi soti s-au inteles bine, poate si pentru ca Louise a ignorat toate infidelitatile sotului si i-a fost alaturi cand acesta avea de luat decizii politice importante.

Regina Louise a fost foarte populara in Danemarca; Interesata de muzică, dans si teatru, ea a dat curții regale un ritm mai plăcut si tineresc, spre deosebire de predecesorii ei.

In 1747, ea a aranjat ca opera italiana a companiei Pietro Mingotti sa cante pe scena teatrului curtii regale iar in 1748 francezul Du Londel Troupe a fost invitat pentru performantele sale dramatice.

A fost foarte apreciata pentru eforturile ei de a vorbi limba daneza intr-un timp in care la curtea daneza se vorbea în principal in germana. A fost descrisa ca fiind bine educata si o buna interlocutoare, fara a fi frumoasa insa foarte demna.

Pentru spiritul ei optimist si pentru noul suflu pe care l-a adus curtii daneze, am dedicat aceasta brosa Reginei Louise.

Materiale folosite: Peste 500 de margelute din sidef, si sticla; element central din ceramica pictata incadrata in metal si piele ecologica crem pentru spatele bijuteriei.

Dimensiuni: lungime – 6 cm, latime 4,5 cm.

Descriere:
Brosa in culori de vara precum alb, verde, violet are in centru un cabochon din ceramica pictata, fixat in cadru auriu. Cabochonul este achizitionat dintr-un trag de antichitati. 

Fotografii bijuterie: Cristi Lucaci
Sursa foto regina: wikipedia.org

Daca ti-a placut aceasta bijuterie, trimite-ne un ravas.