Inapoi
Urmatorul produs

Jadwiga a Poloniei (1373 – 17 iulie 1399) este singurul monarh de sex feminin care a ramas in acte cu titlul de rege. O fiinta puternica si inteligenta, vorbea fluent 6 limbi straine, era pasionata de arta, muzica, stiinte exacte, dar nu ii era straina nici viata de la curtea regala.

Ceea ce a inscris numele ei in istorie au fost insa actele ei de caritate. Sponsoriza adesea scriitori si muzicieni si dona din averea proprie in scopuri nobile, chiar si insigna regala a oferit-o cadou pentru a sustine infiintarea unor spitale.

Am dat brosei numele Jadwiga deoarece coroana ei de rege are o forma si culori asemanatoare cu bijuteria. De aceea, sper ca purtatoarea brosei Jadwiga sa fie inspirata de marinimia monarhului Polonez.

Materiale folosite: Peste 400 de margelute din sticla; sidef, metal, hematit, plastic si piele ecologica crem pentru spatele bijuteriei.

Dimensiuni: Lungime brosa - 9 cm, latime brosa – 5,5 cm

Descriere: Brosa contine un element central metalic achizitionat dintr-un targ de antichitati in jurul acestuia sunt brodate margele din hematit fixate de margele de nisip din Cehia. Suprafata brodata este atasata de un sidef in forma unei frunze care creeaza impreuna o simbioza placuta, dand eleganta bijuteriei.

Desi migaloasa, nu pare greoaie sau incarcata si este o piesa usor de purat atat agatata la un palton, cat si la o rochie neagra din stofa. 

Fotografii bijuterie: Cristi Lucaci
Sursa fotografie regina: wikipedia.org

Daca ti-a placut aceasta bijuterie, trimite-ne un ravas.