Inapoi
Urmatorul produs

Regina Elisabeta, printesa de Romania (12 octombrie 1894 - 15 noiembrie 1956) a fost fiica cea mare a Reginei Maria si a Regelui Ferdinand. A mostenit talentul artistic de la mama ei si pasiunea pentru plante de la tatal ei. Astfel, au ramas inarhive multe flori pictate de principesa, dar si potrete. Iata cum o descria mama ei: „micuta avea o piele alba ca laptele si niste ochi mari, verzi, mereu uimiti. Iubea peste masura florile, inca de cand a facut primii pasi. Desi era atat de tacuta, imi povestea ca sta de vorba cu nuferii din helesteu, cu uriasele dalii, aliniate langa peronul din fata castelului, unde trageau sirurile de trasuri. M-a tulburat si mai mult cand mi-a spus ca viseaza colorat si ca s-a imprietenit cu ingerul ei pazitor. A fost cel mai misterios copil al meu”.  

Interesul pentru natura nu au parasit-o nici cand a devenit regina a Greciei, dupa casatoria cu George al II-lea. Regina avea o gradina a ei unde cultiva plante exotice si flori si unde se retragea adesea.

Lisabeta, asa cum i se spunea acasa, a fost suverana a Greciei doar 15 luni, sotul ei abdicand la presiunea revolutionarilor. Cuplul s-a retras mai intai la Bucuresti, apoi la Londra.

Parasind Grecia, Elisabeta nu a mai revenit pe tronul tarii elene.

Aceasta brosa este dedicata primei fiice a Reginei Maria pentru ca are culorile nationale ale Greciei.

Materiale folosite: Peste 280 de margelute nisip si tubulare din sticla; element central din metal, textil bleu pentru spatele bijuteriei.

Dimensiuni: diametru – 5 cm.

Descriere:
Brosa are inspiratie marina atat cromatic, cat si ca forma. Astfel, brosa este rotunda, porneste de la un element central ce ilustreaza o ancora, iar broderia este facuta din margele de nisip albe perlate si bleu perlate.  

Fotografii bijuterie: Cristi Lucaci
Sursa foto principesa: wilikipedia

Daca ti-a placut aceasta bijuterie, trimite-ne un ravas.