Inapoi
Urmatorul produs

Nascuta la palat, in lux si puf, domnita Ileana (5 ianuarie 1909 - 21 ianuarie 1991), fiica Regelui Ferdinand I si a Reginei Maria, a ales la maturitate calea manastirii fiind inmormantata sub numele de Maica Alexandra. Insa drumul parcurs intre Principesa si Maicuta nu a fost nici scurt si nici simplu.

Mari evenimente istorice i-au influentat viata. A fost martora atat la infaptuirea Romaniei Mari, cat si la abdicarea Regelui Mihai, fiind obligata sa paraseasca tara, asa cum au facut toti membrii familiei ei.

Ca principesa de Romania, Ileana a primit o educatie solida si diversificata, conforma cu rangul ei. A invatat engleza si franceza de la mama sa, germana de la tata, a studiat sculptura cu marele artist Ion Jalea, iar pictura cu Jean Steriadi. Pasionata de calarie, automobilism si iahting, a devenit si prima femeie din tara care a obtinut un brevet de “capitan de vas”.

In urma casatoriei cu Anton de Habsburg, Arhiduce de Austria a nascut sase copii.  O serie de evenimente nefericite, moartea uneia dintre fiice – Maria Ileana, intr-un tragic accident aviatic, si accidentul de calarie al celui mai mare dintre copii, Stefan, care a zacut multa vreme in coma, au facut-o pe Printesa Ileana sa ia drumul calugariei.

 Astfel ea a devenit Maica Alexandra, retragandu-se in linistea manastirii ortodoxe din Ellwood City, Pennsylvania, pe care a si ctitorit-o.

Oricat de departe de tara a fost, a purtat mereu cu ea o cutie cu pamant din Romania, cu care a si cerut sa fie inmormantata.

Pentru dorul de Romania pe care l-a purtat pe oriunde a ajuns am dedicat aceasta brosa Principesei Ileana.

Materiale folosite: Peste 350 de margelute nisip si tubulare din sticla; element central din ceramica pictata manual incadrat in metal, textil bleu pentru spatele bijuteriei.

Dimensiuni: lungime – 5 cm, latime 4 cm.

Descriere:
Brosa combina albul imaculat cu movul temperat, impreuna dand impresia unei brose tineresti si elegante in acelasi timp. Spiritul tineresc este accentuat de florea asimetrica pictata pe ceramica in elementul central, cumparat dintr-un targ de antichitati. 

Fotografii bijuterie: Cristi Lucaci
Sursa foto principesa: wilikipedia

Daca ti-a placut aceasta bijuterie, trimite-ne un ravas.