Inapoi
Urmatorul produs

Maria Carolina de Austria (13 august 1752 - 8 septembrie 1814) este inconjurata de rude cu renume in istoria monarhiilor europene: Fiica a Mariei Theresa a Austriei (care a mostenit cel mai mult din trasaturile fizice ale mamei sale), sora cu Maria Antoaneta, fina de botez a regelui Frantei Ludovic al XV-lea, sotie a lui Ferdinand IV-lea de Neapole. 

Toate vesmintele Reginei erau in ton cu moda epocii. este perioada in care cultura orientala era la mare apreciere, iar rochiile baroce aveau ca model influente chineze. 

Am dedicat aceasta brosa Reginei Maria Carolina, deoarece aminteste foarte mult de stlul si cromatica ce se purtau in epoca.

Materiale folosite: Peste 500 de margelute din sticla si din sidef, margele tubulare supradimensionate din sticla; element central din portelan pictat si piele ecologica crem pentru spatele bijuteriei.

Dimensiuni: Latime brosa – 8 cm, Lungime brosa – 10 cm, cu tot cu franjuri

Descriere: Brosa este realizata in culorile traditionale chinzesti: negru, alb si cateva accente de rosu, pornind de la un cabochon de portelan pictat in aceleasi culori dominante. Brosa este supradimensionata si poate fi purtata la rochii din tesatura groasa, paltoane sau ca accesoriu de poseta. Unice sunt franjurile realizate din margele tubulare de dimensiuni mari, de provenienta din Cehia, care dau mobilitate bijuteriei si mai sparg din monotonia impusa de cromatica ei.

Fotografii bijuterie: Cristi Lucaci
Copyright imagine regina: wikipedia

Daca ti-a placut aceasta bijuterie, trimite-ne un ravas.