Inapoi
Urmatorul produs

Tanara Printesa Cecille (1839-1891) a fost educata de tatal ei intr-un stil spartan si a aplicat acest stil de educatie si copiilor ei. La 18 ani s-a casatorit cu Marele Duce Mihail Nicolaevici si a imbratisat credinta ortodoxa, schimbandu-si numele in Mare Ducesa Olga Feodorvna.

In pofida caracterului aspru, casatoria lor a decurs linistit, iar Olga i-a stat alaturi sotului ei fara sa se amestece in treburile tarii, ea a fost mai degraba o femeie de casa, ocupata cu cresterea copiilor si cu activitatile de caritate. Cel mai mult s-a dedicat proiectelor de educare si emancipare a femeilor simple rusoaice, deschizand, din resurse proprii, scoli de fete in orase indepartate de Capitala.    

Pentru dedicarea ei pentru cauze nobile, si pentru ca a ajutat multe femei simple sa „infloreasca” si sa se descopere, i-am dedicat aceasta brosa bazata pe elemente florale.

Materiale folosite: Peste 350 de margelute nisip din Cehia si flori filigranate; element central din metal si portelan, piele ecologica de culoare crem pentru spatele bijuteriei.

Dimensiuni: lungime – 5 cm, latime 4 cm.

Descriere:
Din punct de vedere cromatic, brosa se limiteaza la doua culori: turcoaz si argintiu, cu scopul de a lasa sa iasa in evidenta modelele fine din cambochonul central. Elementuldin mijloc a fost initial un buton, cumparat dintr-un targ vintage.

Fotografii bijuterie: Cristi Lucaci
Sursa foto principesa: wilikipedia

Daca ti-a placut aceasta bijuterie, trimite-ne un ravas.