Inapoi
Urmatorul produs

Pe cat de luxoasa a fost viata fruntilor incoronare din Rusia secolelor XVIII si XIX, pe atat de tragic a fost sfarsitul dinastiei tariste la inceput de secol XX. Putinii membri ai familiei Romanov, care au apucat sa paraseasca tara inainte de 1917, nu au dus nici peste hotare o viata simpla, ci mai degraba una plina de lipsuri si chiar amenintari.

Un exemplu poate servi si sora mai mica a ultimului tar al Rusiei, Marea Ducesa Olga Alexandrovna (13 Iunie 1882 – 24 Noiembrie 1960). In dificilul an 1917 ea si sotul ei au plecat in Crimeea de unde au fugit spre Danemarca. Acolo ea a dus o viata simpla, si-a crescut cei doi fii, se ocupa de gradinarit si picta. Din lucrarile pe care le vindea asigura familiei ei un trai, insa nu uita sa imparta si cu cei mai nevoiasi - Marea Ducesa a facut multe acte de caritate pe parcursul vietii.

A fost si nasa unei fetite daneze care, la un moment dat isi amintea cum cea care a botezat-o umba in straie simple si ponosite, insa de fiecare data, cand iesea din casa, nu uita sa isi puna in piept brosa pe care o mostenise.

Forma brosei pe care am creat-o imi aminteste de bijuteriile Romanovilor si am ales sa dedic aceasta piesa ducesei care, indiferent de starea materiala, nu uita de originile ei nobile prin actele de caritate si prin atitudine. 

Materiale folosite: Peste 300 de margelute nisip; element central din metal si sticla turcoaz, piele ecologica pentru spatele bijuteriei.

Dimensiuni: diametru – 5 cm.

Descriere:
Brosa are inspiratie crestina, elementul central fiind asemanator cu o cruce tarista, in jurul caruia sunt brodate margele de culori patinate, in ton cu cromatica impusa de piesa centrala. Elementul din mijloc a fost achizitionat dintr-un targ de antichitati si are imprimata pe el, foarte evident, patina timpului. Broderia din jur a dat un nou suflu acestei bijuterii vechi si a transformat o brosa veche si banala intr-o brosa numai buna de purtat la o tinuta de fiecare zi.    

Fotografii bijuterie: Cristi Lucaci
Sursa foto mare ducesa: wilikipedia

Daca ti-a placut aceasta bijuterie, trimite-ne un ravas.