Inapoi
Urmatorul produs

Maria Theresia (13 mai 1717 – 29 noiembrie 1780) a ramas in memoria colectiva drept imparateasa care a condus un imperiu din patul prporiu. Aceasta deoarece cel mai adresea era fie insarcinata fie imediat dupa nastere. Din cei 16 copii carora le-a dat viata, 13 au ajuns la maturitate.

Ce se stie mai putin este pasiunea ei pentru moda si bunul gust in alegerea accesoriilor si hainelor pe care le purta.  In tinerete era o mare pasionata de preteceri dansante. Iar genul preferat de eveniment era balul mascat.

O alta atractie era cultura orientala, cea turceasca in mod special. Adesea, imparateasa venea imbracata ca o sultana la baluri si solicita ca intregul aranajemnt al evenimentului sa fie de inspiratie otomana.

Modelul brosei, atat cromatic, cat si ca forma m-a dus cu gandul la frumoasele baluri orientale de la Palatul Schonbrunn din perioada habsburgica, de aceea am ales sa numesc aceasta bijuterie Maria Theresia a Austriei

Materiale folosite: Peste 400 de margelute din sticla; element central vintage din metal si piele ecologica crem pentru spatele bijuteriei, lant cupru.

Dimensiuni: Latime brosa – 6 cm, Lungime brosa – 10 cm

Descriere: Brosa este realizata din margele de sticla cumparate dintr-un magazin de specialitate din Viena. Margelele a au fost brodate in jurul unui disc metalic cumparat de la un targ vintage din Bucuresti. Culorile alese sunt mov si nuante de verde. De brosa este agatata o lacrima mov din sticla vieneza, incadrata de doua siruri de lanturi de cupru care impreuna dau mobilitate brosei.

Fotografii bijuterie: Cristi Lucaci
Copyright imagine regina: Palatul Schonbrunn

Daca ti-a placut aceasta bijuterie, trimite-ne un ravas.