Inapoi
Nu exista urmatorul produs

De aceasta data, nu voi spune prea multe despre Anne Boleyn (1501/1507 – 19 mai 1536), cea de a doua sotie a lui Henric al VIII-lea, ci voi reproduce scrisoarea pe care acesta i-a scris-o in vremea in care era indragostit de frumoasa Anne. In corespondenta lor de dragoste, regele ii trimitea la fiecare scrisoare cate o bijuterie pe care ea, pentru a-l pune si mai mult pe jar, o refuza.

”Rascolindu-ma, continutul scrisorilor tale de dragoste m-au trecut printr-o grea agonie, nestiind cum sa le interpretez, in unele locuri imi pareau in defavoarea mea, in favoarea mea in altele… Te implor acum cu toata inima in numele dragostei sa-mi dezvalui gandurile si sufletul tau adevarat; dorul arzator ma obliga sa-ti cer un raspuns caci sunt de mai bine de un an lovit de boala dragostei nestiind daca am castigat sau nu un loc in inima ta, ceea ce m-a impiedicat sa te numesc iubita mea caci daca tu ma iubesti doar cu o dragoste obisnuita acest nume nu este potrivit pt tine, a iubi un rege inseamna mult mai mult decat o iubire obisnuita; dar daca tu esti fidela doar adevarului, loiala iubita si prietena, si ca sa-mi daruiesti trupul si inima ta, care a fost si va fi servitoarea ta loiala, iti promit nu doar ca numele meu se va lega de al tau, dar si ca inima mea sa fie la fel, iar tu unica mea iubita, alungandu-le din mintea si afectiunea mea pe toate inafara de tine, si sa te servesc cu credinta doar pe tine. Te implor sa-mi trimiti un raspuns final la scrisoarea mea, cat de departe sa-ndrazneasca visele mele a zbura ? Si daca nu doresti sa-mi raspunzi in scris sa-mi spui un loc unde-l pot auzi din gura ta, un loc unde am sa vin cu inima tremuranda de emotie. Nu mai vreau sa traiesc cu frica de a te pierde”.

Pentru frumoasa poveste de iubire pe care a trait-o, chiar daca scurta, am ales sa ii dedic aceasta brosa reginei Anne Boleyn.


Materiale folosite: Peste 300 de margelute din sticla si plastic, lant metalic negru; element central plastic si piele ecologica bronz pentru baza si spatele bijuteriei.

Dimensiuni: Diametru - 6 cm

Descriere:
Ideea acestei brose a pornit de la elementul central, un nasture cumparat dintr-un targ de antichitati. Albastrul vibrant din centrul bijuteriei este inconjurat de un model fin auriu, iar in jur modelul este continuat de margele tubulare din sticla legate de margelute aurii. Unicitatea bijuteriei este utulizarea unui lant gros negru ca detaliu in brosa si folosirea materialului din baza ca parte din model, lasand sa se vada culoarea pielii prin zalele lantului. Finisarea bijuteriei a fost facuta cu margele bleu si negre in forma de zig-zag. 

Fotografii bijuterie: Cristi Lucaci
Sursa foto regina: wikipedia.org

Daca ti-a placut aceasta bijuterie, trimite-ne un ravas.