Inapoi
Urmatorul produs

Mari personalitati din casele regale europene au printre stramosi cel putin un Movila. Poarta spre aceste monarhii a fost facuta prin buna prietenie pe care a avut-o Ieremia Movila cu familiile nobile poloneze. El si-a casatorit fiicele cu boieri lesesti. Astfel, de exemplu, Maria, s-a casatorit cu Stefan Potocki, iar fiica lor, Ana Potocki a fost stra-stra bunica Mariei Leszczynska, Regina a Frantei si sotia lui Ludovic XV.

La randul ei, fiica cea mica a lui Ieremia, pe numele ei Ana Movila (1579–1667) a fost casatorita succesiv cu patru nobili polonezi. Fumusetea ei a fost imortalizata in tablouri care se gasesc acum in Wilanów Palace Museum din Varsovia, iar numele printesei moldovence sub care a ramas cunoscuta este Anna Mohylanka (adica Movila, in poloneza), fara sa ia niciunul dintre numele stilor ei.

Modelul dupa care este pictat portelanul din elementul central aminteste de broderiile traditionale moldovenesti, trandafiri rosii incojurati de frunze  - de aici si asocierea cu frumoasa domnita Movila.

Materiale folosite: Peste 300 de margelute din sticla din Cehia; element central vintage din ceramica pictata si piele ecologica crem pentru spatele bijuteriei.

Dimensiuni: lungime – 7 cm, latime 4,5 cm.

Descriere:
Brosa in patinate, violet, bronz, crem se asorteaza cu cabochonul vintage din ceramica pictata. Cabochonul este achizitionat dintr-un trag de antichitati. 

Fotografii bijuterie: Cristi Lucaci
Sursa foto regina: wikipedia.org

Daca ti-a placut aceasta bijuterie, trimite-ne un ravas.