Inapoi
Urmatorul produs

Maria Leszczyńska (23 iunie 1703 – 24 iunie 1768), fiica regelui Poloniei si regina consort a lui Ludovic al XV-lea, a fost cu greu acceptata la palat si de catre francezi. Insa a stiut sa apeleze la mici trucuri care au facut-o simpatica in ochii poporului si a curtenilor. In drum spre Fontainbleu, unde a avut loc nunta tanarului cuplu, Maria a aruncat cu arginti celor care o salutau si astfel si-a creat imagine de printesa generoasa.

Ajunsa la Versailles, a redescoperit o regula fundamentala: ospitalitatea si atitudinea prietenoasa nu au cum sa dea gres in comunicarea cu oamenii. De aceea, Marie isi servea invitatii cu madlene, pregatite dupa reteta invatata acasa. Se crede ca de atunci madlenele au devenit unul dintre prajiturile cu care asociem Franta.

Perioada in care Maria Leszczynska a fost regina, este marcata in arta de influenta Rococo, un stil puternic ornamental caracterizat prin asimetrie si opulenta. Bijuteriile, decorul camerelor si chiar rochiile ei erau create in acest stil, iar bratara care ii poarta numele poate fi un demn exemplu de bijuterie Rococo. 

Materiale folosite: Aproximativ 500 de margelute din sticla, metal, plastic, piele ecologica crem pentru spatele bijuteriei, lantisor cupru pentru sistemul de prindere

Dimensiuni: Lungime bratara - 20 cm, latime bratara – 3 cm

Descriere: Bratara este construita din margele si elemente metalice de diverse nuante maro, auriu si rosu. Bijuteria este formata din trei parti fiecare fiind unica prin modelul si forma ei, ceea ce le uneste este coerenta cromatica.

Fotografii bijuterie: Cristi Lucaci
Sursa foto regina: wikipedia.org

Daca ti-a placut aceasta bijuterie, trimite-ne un ravas.